Nieuw bouwsysteem met houten blokken

Blokiwood is ecologisch, formaldehydevrij en circulair

Met Blokiwood lanceert Tymber Buildings een nieuwe manier van bouwen in België en Nederland. Met behulp van geprefabriceerde houten muur- en dakelementen kunnen woningen, bedrijfsgebouwen en uitbreidingen eenvoudig maar vooral ook snel worden gerealiseerd. In één handeling worden geïsoleerde, luchtdichte en koudebrugarme wanden en daken geplaatst. 
Naast de snelheid van bouwen is Blokiwood volledig ecologisch, formaldehydevrij en circulair. De constructies kunnen in de toekomst eenvoudig gedemonteerd worden en op een andere locatie, al dan niet in hun geheel, terug worden opgebouwd. Alternatief is dat het geheel tot grondstof in de kringloop wordt teruggebracht.
De muurelementen zijn zowel dragend (tot 9 ton per lopende meter) als luchtdicht (en waterdampdoorlatend). Ze zijn bovendien standaard geïsoleerd met een R-waarde van 5,26 m² k/W die eenvoudig te verhogen is naar 7,10 m² k/W. De dakelementen zijn standaard voorzien van een isolatie met 7,8 m² k/W als R-waarde. 
Voor de plaatsing van de elementen is tevens geen kraan nodig. De zwaarste wandelementen wegen maximaal 60 kg en de dakelementen maximaal 75 kg. Ze kunnen dus eenvoudig door 2 personen geplaatst worden. De buitengevel wordt naar wens afgewerkt met metselwerk, steenstrips, pleisterwerk, hout of andere gevelmaterialen.

Je kan dit artikel volledig lezen na registratie

Reageer

 

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Aannemer 

Aannemer maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.