Wat is er nieuw in tuinverlichting?

Het aanbod onder de loep

Eglo

Ruim aanbod op de markt

Indeling volgens functie

Er is zo’n ruim aanbod dat uw klant haast zou hopen dat het donker wordt om de bomen en struiken te belichten en het terras in feestelijk licht te zetten. Een sfeerhoekje met intiem licht en het pad ernaartoe met laag geplaatste armaturen om het licht breed uit te waaien; het aanbod aan tuinverlichting is even gevarieerd als het scala aan mogelijkheden voor binnenverlichting. Vroeger werd licht puur functioneel aanschouwd, het creëert immers meer zicht om van de oprit naar de voordeur te wandelen. Steeds vaker wordt de tuin echter ook betrokken bij het leven binnenshuis, waarbij de buitenverlichting voor sfeer zorgt. Niet alleen functionaliteit is van belang, ook het belang van gezelligheid en charme komt prominenter naar voren.

DeltaLight

Indeling volgens soort

Uplights onder bomen met een dramatisch effect, spelen met doorlopende lichtlijnen of leds om muren tot leven te brengen; een uitgebreid gamma buitenverlichting combineert design met de nieuwste technologieën. Diverse categorieën duiken regelmatig op:

• ingebouwde grondspots of prikspots zijn een gegeerde vorm van decoratieve sfeer- of accentverlichting. Ideaal langs een vijver, border, bomen of struiken;
• wandverlichting aan gevels, boven deuren of aan de garagepoort. Vooral een verwelkomende functie voor gasten;
• functionele verlichtingspalen langs een tuinpad, buitentrap of rond een vijver;
• effectieve functionele verstralers op de oprit, gazon of bomen te verlichten;
• lantaarns als basis- of sfeerverlichting;
• onderwaterverlichting voor zwembaden.

SLV

automatische bediening

De meest eenvoudige oplossing om tuinverlichting te bedienen, is via een handbediende schakelaar. Eenvoudig te installeren en uw klant kiest zelf wanneer hij of zij de verlichting inschakelt. Deze vrijheid wordt echter vaak als nadeel ervaren. Zo gebeurt het regelmatig dat de tuinverlichting niet wordt uitgeschakeld, waardoor het energieverbruik sterk oploopt. Of omgekeerd, geïnstalleerde tuinverlichting impliceert niet noodzakelijk dat de klant er veel gebruik van maakt, mede door vergetelheid. Dankzij automatisatie kan uw klant optimaal gebruikmaken van de verlichting.

Bewegingsdetectie

Een eerste vorm van automatisatie werkt aan de hand van bewegingssensoren. Zodra uw klant zich binnen de reikwijdte en detectiehoek van de lamp bevindt, gaat de verlichting branden. Erg effectief in het bestrijden van nachtelijke inbraken, want dieven werken liefst onopvallend en bewegingssensoren staan haaks op die ambitie.

Tijdklok of schemerschakelaar

Een steeds vaker voorkomende vorm van automatisatie is het inschakelen op basis van een tijdschema. Vertrekt uw klant om zes uur naar zijn werk? Geen enkel probleem, de begeleidingsverlichting naar de wagen kan automatisch branden tussen zes en halfzeven. Wil uw klant tussen 18 uur en 23 uur accentverlichting op de bomen om een avond tv-hangen nog aangenamer te maken? Ook geen enkel probleem, elk circuit kan afzonderlijk worden ingesteld met een tijdschema.

Een gelijkaardige werking is de schemerschakelaar. De tuinverlichting brandt automatisch zodra de avond valt en schakelt zichzelf weer uit bij het krieken van de dag.

Domoticasysteem

Tegenwoordig kan uw klant de bediening zelfs sturen vanuit een domoticasysteem of via een applicatie op de smartphone en tablet, waardoor het verlichten van de tuin dankzij een paar klikken helemaal kinderspel wordt. Handig én goed voor de energiefactuur.

Reageer

 

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Aannemer 

Aannemer maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.