Strategisch plan voor een optimaal verkeersmanagement

Dynamisch en intelligent verkeersbeheer

De Waalse minister van Openbare Werken en Mobiliteit Carlo Di Antonio publiceerde onlangs het Strategisch Plan ITS (système de transport intelligent) waarmee de Waalse autosnelwegen en de belangrijkste nationale wegen binnenkort zullen worden uitgerust. Dynamisch en intelligent verkeersbeheer dat diensten aanbiedt aan gebruikers, blijkt vandaag de dag immers van essentieel belang te zijn om de mobiliteitsuitdagingen van morgen het hoofd te kunnen bieden. De Waalse Minister, Sofico en de Waalse overheidsdienst DGO1 zijn zich bewust van deze uitdagingen en hebben daarom een strategisch ITS-plan opgesteld. Dit plan is volledig in lijn met het FAST-project en voort bouwt op 5 assen:
• Verkeersstroom en -beheer: Het gebruik van het netwerk in overeenstemming brengen met de beschikbare middelen om op de huidige situatie te kunnen anticiperen en deze vervolgens te beheren.
• Gebruikersinformatie: Beschikken over betrouwbare informatie over de verkeerssituatie voor en tijdens de reis en daarbij rekening houden met de belangen van de gemeenschap inzake reisbeheer.
• Ontwikkeling van webapplicaties of apps voor gebruikers: Informeren van weggebruikers over de verkeerssituatie, werken aan de weg, patrouilles.
• Vervanging van verkeerslichten: Installatie van een systeem dat vanuit het Perex 4.0-centrum kan worden aangestuurd en zorgt voor beheer en aansturing van verkeerslichten.
• Invoering van een intelligent systeem dat dialoog met de aangesloten voertuigen mogelijk maakt.

Je kan dit artikel volledig lezen na registratie

Reageer

 

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Aannemer 

Aannemer maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.