Nieuwe Scania CNG in Hasselt

Limburgse stad trekt resoluut de kaart van de duurzaamheid

De stad Hasselt heeft onlangs een nieuwe Scania vrachtwagen op CNG officieel in gebruik genomen. De Scania P340 bakwagen is nog zuiniger en duurzamer dan zijn voorgangers. De aandrijftechnologie met Scania Opticruise en lay-shaft brake met kortere schakeltijden draagt bij aan een lager brandstofverbruik en een continue trekkracht door het drukke stadsverkeer. De acht grote CNG-tanks staan garant voor de grootst mogelijke actieradius en inzetbaarheid. De provinciehoofdstad neemt daarmee haar eerste zwaar voertuig op CNG van de nieuwe generatie in dienst.
Joost Venken, schepen van Leefmilieu en Duurzaamheid, legt uit waarom werd gekozen voor rijden op CNG: “CNG zorgt voor een lagere CO2-uitstoot, maar wat in een stedelijke omgeving zeker zo belangrijk is: in tegenstelling tot zijn dieselcollega’s stoot deze vrachtwagen zo’n 95% minder fijn stof uit. Los van de gezondheidsvoordelen is CNG ook aanmerkelijk goedkoper in gebruik: het rijdt zuiniger én is goedkoper aan de pomp.”
Michel Froidmont, schepen van Faciliteitenbeheer en Openbare Werken, vult aan: “Hasselt zet graag in op een schoner wagenpark. De aanschaf van deze zware vrachtwagen op CNG past ook in het rijtje van schonere voertuigen. Op dit ogenblik is CNG de meest duurzame keuze die we kunnen maken.”

Je kan dit artikel volledig lezen na registratie

Reageer

 

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Aannemer 

Aannemer maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.