Volledig elektrische graafmachine van Volvo CE is innoverendste op de markt

Het EX2-model heeft de prestigieuze Equipment & Machinery Award gewonnen in de categorie Grondverzet & Demolitie van de Intermat Innovation Awards.

Volvo CE’s volledig elektrische compacte graafmachine heeft een Intermat Innovatieprijs gewonnen voor zijn revolutionaire design. Het EX2-prototype levert een nuluitstoot, die tien keer meer efficiënt is en tien keer minder lawaai maakt. Dat komt door het verwijderen van het hydraulische systeem en de verbrandingsmotor. De machine brengt een grote bijdrage aan de vooruitgang van de bouwsector. Er zijn speculaties dat het het eerste volledige elektrische prototype van de compacte graafmachines ter wereld is. "De EX2 is een revolutionaire machine. De elektrificatie van bouwmachines zal stillere en efficiëntere machines produceren en dat is de toekomst van onze industrie”, zegt Ahcène Nedjimi, Electromobility specialist en EX2 projectleider bij Volvo CE. Om het EX2-prototype volledig elektrisch te maken, is de verbrandingsmotor vervangen door twee lithium-ionenbatterijen met een totaalcapaciteit van 38 KWh. Dat zorgt ervoor dat er voldoende elektrische energie wordt opgeslagen om de machine gedurende acht uur in een intensieve toepassing te kunnen gebruiken. Omdat de EX2 volledig geëlektrificeerd is en er geen mechanische joysticks zijn, kan deze op afstand bediend worden via een mobiele telefoon of tablet. Dit verhoogt de veiligheid in gevaarlijke werkomgevingen. Bovendien levert de EX2 dezelfde kracht als zijn conventionele tegenhanger, maar ook hogere snelheden in zijn bewegingen, waardoor de productiviteit nog meer verbeterd wordt.

Je kan dit artikel volledig lezen na registratie

Reageer

 

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Aannemer 

Aannemer maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.