Bouw werkt mee aan veilige schoolomgeving

Duidelijke afspraken bieden echte meerwaarde

Het nieuwe schooljaar is ingezet en de gemeenteraadsverkiezingen komen eraan. Er is dus flink wat aandacht voor een veilige schoolomgeving. Terecht. De Vlaamse Stichting Verkeerskunde (VSV) heeft vorig jaar samen met de Vlaamse overheid, de Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten (VVSG) en de bouwsector een online charter uitgewerkt waarmee steden en gemeenten het werfverkeer in de buurt van scholen in goede banen kunnen leiden. Dit 'Charter Werftransport' bestaat nu een jaar. En de evaluatie is positief. Het idee achter het Charter Werftransport ontstond in 2016 in Kortrijk waar het stadsbestuur en de bouwsector, waaronder Bouwunie, duidelijk afspraken rond werfverkeer vastlegden. Daarbij engageerde de bouwsector zich om maximaal rekening te houden met de verkeersveiligheid bij bouw- en wegenwerken in woon- en schoolomgevingen. Samen met de andere partners maakte het VSV het Kortrijkse initiatief beschikbaar voor alle steden en gemeenten in Vlaanderen.
De 16 gemeenten en steden die het charter ondertekenden, hebben een aanspreekpunt waar aannemers, maar ook bouwheren, omwonenden en scholen terecht kunnen met vragen. Dit aanspreekpunt zoekt ook samen met de aannemers naar alternatieve routes voor werftransport. “Het Charter Werftransport verbindt de lokale overheden en de bouwsector ertoe goede afspraken te maken voor een leefbare en veilige schoolomgeving. Dit gebeurt in onderling overleg tussen gemeentebestuur en bouwbedrijf, via het aanspreekpunt”, besluit Jean-Pierre Waeytens, gedelegeerd bestuurder van Bouwunie.
Het charter en het overzicht van de gemeenten die het ondertekenden vindt u op www.charterwerftransport.be.

Je kan dit artikel volledig lezen na registratie

Reageer

 

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Aannemer 

Aannemer maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.