Vlaming tevreden over geplaatste spouwmuurisolatie

Meer dan 80% beveelt gecertificeerde aannemer aan

Miljoenen woningen in Vlaanderen hebben nood aan een renovatie, en daarbij maakt spouwmuurisolatie een groot verschil. Van in het begin heeft de Vlaamse overheid de toekenning van een premie gekoppeld aan een kwaliteitskader. Ter evaluatie heeft de vzw BCCA (Belgian Construction Certification Association) 450 Vlamingen bevraagd over de uitvoering van spouwmuurisolatie aan hun woning. De respondenten hebben de werken laten uitvoeren in 2013 of 2014 door aannemers die werden gecertificeerd binnen het kwaliteitskader.
De overgrote meerderheid van de respondenten is overtuigd van de voordelen van de spouwmuurisolatie. 84% van de respondenten heeft nu een hoger comfortgevoel in de winter en 76% in de zomer. Tot de andere voordelen behoren de stabielere binnenmuurtemperatuur (79%) en de daling van het energieverbruik voor verwarming (64%). Voorts stelden respondenten dat de buitenmuren aan de binnenkant in de winter een stuk warmer aanvoelen dan voorheen. Zij ervaren ook minder tocht.
Het gemiddelde tevredenheidsniveau over het systeem lag zeer hoog en bereikte ongeveer 8 op 10. Meer dan 90% van de respondenten was tevreden over het contact met hun bouwfirma en over de technische toelichting en documentatie die zij kregen. Meer dan 80% was zeer tevreden over de uitvoeringskwaliteit van de aannemer en meer dan 80% van de klanten zou het bouwbedrijf aanbevelen aan anderen. Ten slotte beschouwde meer dan 60% van de respondenten het kwaliteitskader als een meerwaarde.

Je kan dit artikel volledig lezen na registratie

Reageer

 

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Aannemer 

Aannemer maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.