TECHNIEKEN VOOR HERNIEUWBARE ENERGIE

Bart Tommelein, Vlaams minister van Energie, bespreekt enkele technieken voor hernieuwbare energie. Hij toont aan op welke technieken de installateurs zich in de toekomst moeten focussen. 

Welk effect wordt beoogd met de verhoogde premies voor warmtepompen?
“De premies voor warmtepompen bleken te laag t.o.v. hun aankoopprijs. Warmtepompen bieden een zeer milieuvriendelijke manier van verwarmen; meer warmtepompen moeten de prijs doen dalen en het aandeel van groene warmte in Vlaanderen doen stijgen."


Geothermie is op vandaag nog zeer duur: hoe wilt u deze technologieën een duwtje in de rug geven?

“De Call Groene Warmte, die elk jaar minstens één keer wordt opengesteld, voorziet sinds 2015 ook in een budget voor diepegeothermieprojecten. We bekijken momenteel of we de capaciteitsvoorwaarde kunnen verlagen, om zo meer projecten de kans te geven om mee te doen. Daarnaast onderzoeken we of en hoe een garantieregeling eruit zou kunnen zien. In onze buurlanden bestaan er verschillende systemen om o.a. het boorrisico te verzekeren; hoe we dit kunnen toepassen in Vlaanderen, wordt verder onderzocht door PMV (Participatiemaatschappij Vlaanderen)."

Je kan dit artikel volledig lezen na registratie

Reageer

 

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Aannemer 

Aannemer maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.