Bouwsector erkent 1.500e onderneming voor duaal leren

Geloof in het nieuwe leersysteem

De bouwsector heeft woensdag 22 augustus plechtig de 1.500e bouwonderneming erkend om een leerling op te leiden in het stelsel van duaal leren. “Een bouwberoep leer je het best aan op de werf zelf”, stelt Ronny Matthysen, voorzitter van het Sectoraal Partnerschap Bouw, bevoegd voor het erkennen van de bouwbedrijven. “Daarom zet de sector in op het duaal leren, dat steeds meer ingang vindt in het secundair onderwijs."
De 1.500e onderneming die erkend werd, is Woestenborghs Bouwbedrijf uit Merksplas. Daar zijn ze ervan overtuigd dat leerlingen alle nodige competenties van het beroep metselaar in het bedrijf kunnen aanleren. Met deze 1.500e erkenning onderstreept de bouwsector haar geloof in het nieuwe leersysteem van duaal leren dat de Vlaamse regering aan het uitrollen is. De bouwsector was al van bij de start enthousiast over deze leervorm, waarbij de onderneming, de school en de leerling samenwerken aan de vorming van toekomstige werknemers.

Je kan dit artikel volledig lezen na registratie

Reageer

 

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Aannemer 

Aannemer maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.