Bedrijfsleiders positief over gezondheid onderneming

Wel ongerustheid over gebrek aan personeel en een duidelijke beleidsvisie

De Vereniging der Belgische Aannemers van Grote Bouwwerken (VBA) heeft haar jaarlijkse Barometer – met als thema ‘Gezondheidstoestand van de Belgische ondernemingen van grote bouwwerken en vertrouwen van de bedrijfsleiders’ – gepubliceerd. Daaruit blijkt dat 84% van de bedrijfsleiders in de sector van de grote bouwwerken de gezondheidstoestand van hun onderneming bestempelen als ‘goed tot zeer goed’. Die score is het gevolg van het opstarten van vele langverwachte werven. Vorig jaar beschouwde 19% van de ondernemingen hun toestand als zorgwekkend, in 2019 is dat nog slechts voor 12% onder hen.
Tegelijk wijst de VBA Barometer op een duidelijke daling van het vertrouwen in de toekomst bij de bedrijfsleiders van ondernemingen in de sector van de grote bouwwerken. 90% geeft aan matig gerust tot ongerust te zijn over de toekomst. Als voornaamste bekommernissen wijzen ondernemingen vooral naar het structurele tekort aan geschoolde medewerkers (geraamd op 1.500 vacatures) en het gebrek aan beleidsvisie inzake ruimtelijke ordening.
Tegen die achtergrond zetten VBA en haar leden in op opleidingen om tegemoet te komen aan het tekort aan arbeidskrachten. Duaal leren wordt aangemoedigd, zowel voor beroepen met nadruk op handarbeid als voor intellectuele beroepen. Daarnaast spoort VBA de komende regeringen aan om een gecoördineerde langetermijnvisie te ontwikkelen inzake ruimtelijke ordening.

Je kan dit artikel volledig lezen na registratie

Reageer

 

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Aannemer 

Aannemer maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.