Vanaf nu ook onafhankelijke cementproducent in België

Gloednieuwe cementmolen van Cemminerals in Kluizendok is afgewerkt

Cemminerals heeft zopas de bouw van een gloednieuwe cementmolen in het Kluizendok in Gent beëindigd. De productie-installatie met een capaciteit van 1 miljoen ton cement per jaar kan bogen op een vooruitstrevende technologie die borg zal staan voor duurzame productie met ondersteunde knowhow en service. Er werd immers zwaar geïnvesteerd in een laatste generatie afzuigsysteem doorheen het hele productieproces en de residuele productie-warmte wordt maximaal hergebruikt in het voorbereidingsproces van de grondstoffen.
Voor zijn grondstoffen doet Cemminerals een beroep op zowel Belgische als buitenlandse leveranciers. Aangezien het bedrijf in het Kluizendok aan diep water is gelegen en beschikt over een uiterst performante losinstallatie, zijn schepen tot 50.000 ton geen enkel probleem. De grondstoffen worden in het volledig uitgeruste fysische en chemische labo voortdurend getest, waardoor een constante kwaliteit kan worden gewaarborgd.
De initiatiefnemers en tevens hoofdaandeelhouders van dit project zijn Francis Van Eeckhout (CEO en hoofdaandeelhouder van Deceuninck) en Bruno De Mulder (CEO van Bimvest). Tezamen met hun ervaren management en productieteam zullen zij als enige onafhankelijke cementproducent in de Benelux cement en aanverwante producten aanbieden. En dat is nodig, want vele potentiële klanten snakken naar een onafhankelijke Belgische producent.

Je kan dit artikel volledig lezen na registratie

Reageer

 

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Aannemer 

Aannemer maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.