‘Bouw 2050 - Vandaag bouwen aan het Europa van morgen’

Belanghebbenden in de bouw vragen om een nieuw beleidskader

De belanghebbenden in de bouwsector zijn van mening dat het initiatief ‘Bouw 2020’ moet worden versterkt. Daarom hebben ze de handen in elkaar geslagen om te benadrukken dat zij zich inzetten voor de verlenging van het bestaande programma in de vorm van het initiatief ‘Bouw 2050 – Vandaag bouwen aan het Europa van morgen’. Dat is een alomvattend kader dat volledig moet worden omarmd door alle actoren in het ecosysteem van de bouw, de lidstaten van de EU en de Europese instellingen.
Voortbouwend op de resultaten van het huidige initiatief moet het nieuwe kader gebaseerd zijn op de volgende beginselen:
• Een specifieke, gerichte aanpak van de bouwsector, omdat de sector zich op het kruispunt van verschillende waardeketens bevindt en een unieke aard heeft;
• Een aanpasbaar beleidskader om het zich ontwikkelende bouwecosysteem en de transformatie van de industrie aan te pakken;
• Een alomvattende aanpak van de beleidsvorming met het oog op de uitvoering van een samenhangend en evenwichtig beleid en wetgeving;
• Een sterk partnerschap tussen de Europese instellingen, de lidstaten, de sociale partners en de belanghebbende partijen om de transformatie van de sector te sturen.
Om die beginselen ten uitvoer te leggen, hebben de belanghebbenden in de bouwsector een gemeenschappelijke visie op de toekomst van de bouwsector gepubliceerd. Die visie identificeert de belangrijkste uitdagingen voor de bouwsector en bevat concrete voorstellen.

Je kan dit artikel volledig lezen na registratie

Reageer

 

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Aannemer 

Aannemer maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.