Steeds meer bestellingen voor privézwembaden

Zwembadbouwers zien orderboek met 14% stijgen

Alsmaar meer Belgen laten een zwembad aanleggen in hun tuin of kiezen voor een binnenzwembad. Tijdens de eerste vijf maanden van 2019 hebben de zwembadbouwers hun orderboeken met meer dan 14% zien stijgen. Volgens de binnen de Confederatie Bouw opgerichte Groepering van Algemene Aannemers van Zwembadbouwers gaat het om een opmerkelijke evolutie, want ook de afgelopen jaren werden er stelselmatig meer privézwembaden gebouwd. De vraag naar binnenzwembaden neemt duidelijk toe.
Daarnaast worden nieuwe zwembaden steeds slimmer. De eigenaar moet haast niets meer doen, het zwembad is dermate ‘smart’ dat het de overdekking, de filter, de waterzuivering, de pomp en de verwarming zelf regelt. “Dat maakt het voor de consument een pak gemakkelijker om een eigen zwembad te hebben”, zegt Patrice Dresse, algemeen directeur van de Groepering van Algemene Aannemers van Zwembadbouwers.
De sectororganisatie stelt ook vast dat het aantal renovaties van privézwembaden de afgelopen drie jaar verdubbeld is. Jaarlijks krijgen zo’n 600 privézwembaden een fikse opknapbeurt. Sommige zwembaden zijn al 30 jaar oud, maar zijn daarom helemaal niet onbruikbaar geworden. Ze hebben enkel een renovatie nodig en dat is ook perfect mogelijk. Wat de aanleg van nieuwe zwembaden betreft, kiest 48% van de klanten voor een betonnen zwembad en 37% voor een kuip, doorgaans uit polyester.

Je kan dit artikel volledig lezen na registratie

Reageer

 

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Aannemer 

Aannemer maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.