Limburgse wervingskantoren brengen jobs aan huis

Met ‘Solliciteroo’ wil Soprema geschikte arbeidskrachten aantrekken

De arbeidsmarkt draait op volle toeren en dat laat zich voelen in vacatures die blijven openstaan. Recruiters krijgen echter steeds vaker te maken met ‘spookkandidaten’, die niet komen opdagen voor een gepland sollicitatiegesprek, en jobevents worden minder succesvol. Daarom ging Soprema samen met vier partners (Unique, Start People, Itzu Jobs en ASAP) op zoek naar een andere manier om techniekers en operatoren aan te werven voor hun nieuwe XPS isolatiefabriek en distributiecentrum in Tongeren. Met het project ‘Solliciteroo’ gebeuren talent-scouting en recruiting aan huis.
“Tegenwoordig kan je vrijwel alles aan huis laten leveren”, zegt Laura Dewallef, office manager bij ASAP. “Met ‘Solliciteroo’ lanceren we die trend ook in de interimsector. Een screening op een plek waar kandidaten zich goed voelen, zorgt voor minder stress waardoor we hen beter leren kennen en dus nog gerichter kunnen helpen.”
De eerste resultaten van ‘Solliciteroo’ zijn alvast bemoedigend. In zijn thuisland Syrië had de in Limburg gestrande vluchteling Ahmad Alsayed een ingenieursdiploma. Omdat zijn diploma hier niet erkend wordt, geraakte hij niet aan een passende job en dreigden zijn talenten verloren te gaan. “Gelukkig kwam Stephanie Deveux, de recruiter, bij mij thuis en nam ze de tijd om mijn talenten en kwaliteiten goed in te schatten”, zegt Ahmad. “Dankzij ‘Solliciteroo’ ben ik nu aan de slag in de nieuwe fabriek van Soprema in Tongeren. En dat bevalt me heel erg.”

Je kan dit artikel volledig lezen na registratie

Reageer

 

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Aannemer 

Aannemer maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.