Bouwunie wil bouwactiviteiten schrappen uit bijkluswet

Aantal aangiftes voor klussen in bouwsector was sowieso al laag

Bouwunie, de beroepsvereniging voor zelfstandigen en kmo’s binnen de bouwsector, blijft gekant tegen de bijkluswet. Nu uit recente cijfers blijkt dat het aandeel van de bouwsector eerder beperkt is, vraagt de vereniging dan ook dat de bouwactiviteiten geschrapt worden. Sinds juli 2018 zijn 1.742 aangiften gebeurd voor de zogenaamde kleine onderhoudswerken, in totaal goed voor 111.246 euro. Het totale verenigingswerk – waarvoor de bijkluswet voornamelijk bedoeld is – komt op 37.268 handelingen voor een totaal van 42.708.964 euro.
“We zijn blij om te horen dat wordt toegegeven dat de bijkluswet eigenlijk niet bedoeld is voor vriendendiensten in de bouw. Als het er toch niet voor bedoeld is én het gebruik bovendien relatief laag is ten opzichte van het geheel, schrap de bouwactiviteiten dan uit de wet. Zo kan de bijkluswet enkel nog gebruikt worden voor haar eigenlijke doel”, aldus gedelegeerd bestuurder Jean-Pierre Waeytens.
Momenteel loopt een procedure bij het Grondwettelijk Hof om de bijkluswet te vernietigen. Bouwunie diende hier samen met Unizo een gezamenlijk verzoekschrift voor in.

Je kan dit artikel volledig lezen na registratie

Reageer

 

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Aannemer 

Aannemer maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.