Vandenbussche kiest voor mobiele stadsbatterij

Bouwbedrijft versterkt pioniersrol op vlak van duurzaamheid

Samen met Near grid Solutions BV investeert Vandenbussche om als eerste aannemer in Vlaanderen een grote bouwwerf te laten draaien op een mobiele stadsbatterij genaamd MGES (Mobiel Groen Energie Systeem) in plaats van op een dieselgenerator. Begin 2020 zal het prototype klaar zijn om in te zetten op de werf.
Kristof Defruyt, operationeel directeur bij Vandenbussche: “De stadsbatterij zorgt voor schone, veilige en betaalbare stroom. Er zijn steeds meer bouwprojecten in binnenstedelijke en dichtbebouwde gebieden, waarbij minder geluids- en dieselemissies echt noodzakelijk zijn. Zowel voor het klimaat, de hinder voor de buurt als de arbeidsomstandigheden van alle medewerkers.” 
Binnenkort wordt de mobiele batterij geïnstalleerd op de bouwwerf in Gentbrugge, zodat Vandenbussche aan de hand van de testcase het systeem kan evalueren en helpen verbeteren. Vandenbussche steunt Near grid Solutions BV zowel financieel als met technische expertise om de ontwikkeling van de duurzame uitvinding te verbeteren. 
“Wij bieden een oplossing wanneer het elektrisch distributienet niet sterk genoeg is voor de voeding van de werf”, vertelt Frank Vermeulen, zaakvoerder bij Near grid Solutions BV. “Het grote voordeel van onze batterijoplossing is dat het fungeert als een energiebuffer. Het batterijsysteem laadt gewoon op door in te pluggen op een residentiële aansluiting en wordt slechts ingeschakeld als er energie nodig is voor het besturen van een torenkraan, het voeden van een werfkast enz.”

Je kan dit artikel volledig lezen na registratie

Reageer

 

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Aannemer 

Aannemer maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.