- 19 april 2018
- | Bron: Elektricien
Hygiënische overwegingen bij bekabeling
Hygiƫnische overwegingen bij bekabeling Stem materiaalkeuze steeds af op de toepassing Hygiƫne en reinigbaarheid zijn aandachtspunten die in de food & beverage-sector steeds belangrijker worden. Door de mondialisering van de markt kunnen calamiteiten vandaag namelijk een catastrofale impact hebben. De uitvoering van regelgeving en normen is echter niet overal hetzelfde en per toepassing zijn er grote verschillen. Neemt de mens wortelsap en kokosolie bijvoorbeeld moeiteloos op, dan zullen veel thermoplastische kunststoffen (PVC), als ze hiermee in contact komen, op korte termijn vergaan. Bij de productie van pasta komt dan weer melkzuur vrij, dat op zijn beurt de coating van aluminium en messing legeringen op connectoren en wartels aantast. Ook reinigingsmiddelen en -methodes veranderen, waardoor Lapp moet anticiperen op de chemische samenstelling van deze nieuwe oplossingen er de materiaalkeuze op moet afstemmen. Meer informatie over deze problematiek en mogelijke ...
Gratis dit artikel lezen?
Registreer en word gratis online abonnee
Ben je al abonnee?
Meld je aan en krijg toegang tot de website
Door te registreren ontvangt u de newsletter. De newsletter kan u te allen tijde en zonder verdere formaliteiten opzeggen. Wij garanderen u dat uw e-mailadres en andere persoonlijke gegevens nooit aan derden worden doorgegeven en enkel gebruikt worden voor het versturen van de newsletter.
Door u in te schrijven, gaat u akkoord met De privacyvoorwaarden.