Online magazines

04 november 2020 Vakinformatie over materialen en technieken voor bouwen en renoveren

Online versie bekijken
Hoe vlekken op gevelplinten in natuursteen verwijderen?
In dit artikel wordt het ontstaan van vlekken in met lijmmorteldotten geplaatste gevelplinten uit natuursteen beschreven en wordt nagegaan wat de oorzaken hiervan zijn. Er worden ook enkele herstellingstechnieken en preventieadviezen voorgesteld.

Ing. Danny Van Parys MSc
Bladmanager

In dit artikel wordt het ontstaan van vlekken in met lijmmorteldotten geplaatste gevelplinten uit natuursteen beschreven en wordt nagegaan wat de oorzaken hiervan zijn. Er worden ook enkele herstellingstechnieken en preventieadviezen voorgesteld.
Ondernemer Lukas Vanreusel (ex-Vanreusel Snacks) lanceert en nodigt de hele bouw- en vastgoedsector uit om lid te worden van de eerste permanente Online vastgoed- en bouwbeurs van België
Gebruikte olie die bij het onderhoud van bouwmachines wordt afgelaten, laat je als aannemer het best ophalen door een door Valorlub gehomologeerde inzamelaar. Zo bewijs je niet enkel het milieu een dienst, je kan er ook een forfaitaire vergoeding door bekomen.
In de energietransitie is de warmtepomp een onmisbaar alternatief. Toch luidt de kritiek dat een warmtepomp te veel elektriciteitskosten met zich meebrengt. Wat bepaalt het energieverbruik en hoe kan je dit zoveel mogelijk beperken?
Renson®, Europees trendsetter in ventilatie, zonwering en outdoor living, koos voor haar gloednieuw Outdoor Experience Center langs de E17 in Deinze voor alle voordelen van de QuadCore® sandwichpanelen van Kingspan.
Nelskamp biedt ClimaLife, een luchtzuiverende betonpan. Een dak met 200 m² dergelijke betonpannen neutraliseert de stikstofoxiden die vrijkomen bij 40.000 gereden autokilometers.
Er gebeuren nog steeds veel arbeidsongevallen op de werf. Jaarlijks spreken we toch over zo’n 14.600 arbeidsongevallen. Per dag zijn dat er 56 met arbeidsongeschiktheid tot gevolg en er valt helaas ook één dodelijk slachtoffer per maand.
Eind september tekenden Aquafin, Bouwunie, ORIO, OVI, Vlawebo en VVSG, de eerste sectoroverschrijdende ethische code in Vlaanderen. Vanaf nu wordt deze code ook in de praktijk gebracht.
Ondanks de coronacrisis blijft de bouwsector aanwerven, maar er zijn structurele tekorten. Daarom heeft VCB onderzocht hoe generatie Z warm kan worden gemaakt voor de bouw.
Onder het motto ‘Next is Now’ organiseerde Bobcat eind oktober de grootste virtuele productlancering die ooit gehouden is. Met 'Next is Now' wil Bobcat een kijkje geven in de toekomst van de sector door maar liefst 48 nieuwe modellen te introduceren.
Via deze unieke gefragmenteerde video kunt u de diverse webinars en projectvideo's nu selectief herbekijken ...
Deze mail werd verzonden naar #FIRMA# - #KORTEMAIL#
 
Dit Online Magazine is een uitgave van PM Editions nv,
Torhoutsesteenweg 226, 2-7, 8210 Zedelgem
info@pmg.be - www.pmg.be
Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Aannemer 

Aannemer maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.